Powiew Tajlandii w Polskich miastach już tego Lata!#pomysł na binzes#Lody Tajskie

Lato to czas pełen beztroski, rodzinnych spacerów, wypadów towarzyskich i aktywnego spędzania czasu niekoniecznie w mieście. To także taki czas w roku kalendarzowym, gdy wyjątkowo możemy odczuwać radość z życia, całymi garściami czerpiąc z wielu możliwości odpoczynku.

Wśród nich z pewnością wyróżnić można wiele okazji do współdzielenia czasu z rodziną czy przyjaciółmi. I czy właśnie nie latem mamy ochotę na próbowanie nowości kulinarnych, smakowanie coraz bogatszej oferty lodów i delektowanie się tym, co dzieje się „tu i teraz”? Odpowiedź może być tylko jedna: właśnie TAK!

Warto wiedzieć więc, że właśnie podczas sezonu letniego można wystartować z własnym biznesem – szczególnie, jeśli oparty ma być na innowacyjności oraz wiązać się ma z wypełnieniem niszy na rynku lokalnym. Nawet jeśli nie wypełni, na pewno zwróci na siebie uwagę i sprawi, że do kilku punktów kolejki będą tak samo długie. Jakiego rodzaju biznes warto przemyśleć z myślą o sezonie letnim? Podpowiedź już poniżej.

Kochamy egzotykę w każdym wydaniu

W codziennym życiu brakuje nam często czasu na ekscytację i fascynację czymś, co odległe i niemal nieosiągalne. Stąd też właśnie podczas urlopu czy weekendów spędzanych z całą rodziną decydujemy się na skosztowanie czegoś innego, niż wszystko dotychczas. Gdzie kierujemy swoją uwagę? Oczywiście do miejsc przyciągających niebanalną ofertą. Takimi z pewnością są przyczepy gastronomiczne, gdzie dostać można lody tajskie. Tak oto na własnym, lokalnym podwórku, spróbować możemy czegoś równie smacznego, co efektownie się prezentującego. Czym lody tajskie wyróżniają się od innych?

Rodzajów lodów moc

Przede wszystkim przysmak lodowy rodem z #Tajlandii przygotowywany jest na oczach klientów. Ci właśnie zamówić mogą dowolną, indywidualnie preferowaną kombinację smaków i po chwili zobaczyć, jak pracownik lodziarni miesza smaki i barwy, energicznie je ugniatając, by w końcu zwinąć w ciekawie wyglądające rurki i udekorować ulubionymi dodatkami.

Lody tajskie cieszą się zdecydowanie większą popularnością, niż lody włoskie, których wybór nie jest już kwestią oczywistą. Współcześni konsumenci pragną nieustannie poznawać nowe smaki, wzbogacać własne doświadczenia kulinarne i móc cieszyć się wyjątkową różnorodnością oferty gastronomicznej na rynku.

Pomysł na biznes? Lody z przyczepy właśnie

Pasjonaci przygód gastronomicznych lub osoby pragnące uruchomić własny biznes w rozległej branży gastronomicznej wiedzieć powinny, że istnieje kilka czynników warunkujących ich biznesowy sukces. O czym mowa?

Przyczepa przystosowana do sprzedaży lodów tajskich

Korzystając z naszej oferty dostaje się dostęp nie tylko do profesjonalnie wyposażonych przyczep, ale również maksymalnie dostosowanych do sprzedaży bezpośredniej. Każda z dostępnych u nas przyczep może być szybko i optymalnie dostosowana do wybranego rodzaju biznesu. Każda wyposażona została w duże okno podawcze, pozwalające wyeksponować warsztat pracy sprzedawców, tworzących rolowane lody na oczach klientów.

Lody tajskie wyróżnia nieskończona liczba kompozycji: zarówno smakowych, kolorystycznych, jak i tych związanych z dodatkami. Nie przesadzimy stwierdzając, że lody tajskie pozwalają na dowolne kombinacje smakowe. A to klienci uwielbiają! Przyczepa oferująca lody tajskie to więcej, niż standardowa lodziarnia ze względu na maksymalnie bogaty wybór smaków właśnie.

A jak wygląda start biznesu w praktyce?

Naszym klientom polecamy zakup podwójnej maszyny do lodów tajskich. Tym samym skrócimy czas przygotowywania zamówień – dwoje pracowników będzie mogło pracować w tym samym czasie. Myśląc o założeniu własnego biznesu na kółkach z lodami tajskimi warto wiedzieć, że optymalna długość przyczepy gastronomicznej to tylko 3.5 metra długości. Ceny maszyn dostępnych w naszej ofercie zaczynają się już od ok. 9 tysięcy złotych, a za wyposażoną w maszynę przyczepę przystosowaną do prowadzenia działalności trzeba zapłacić około między 25.000 – 30.000 tysięcy złotych.

#lody tajskie
#lody tajskie

Mamy jeszcze jedną ważną i dobrą wiadomość: osoby podejmujące współpracę z nami zyskują możliwość uzyskania fachowego wsparcia. Doradzimy jak zacząć, jakie maszyny warto kupić oraz jak sprawić, by biznes na kółkach się kręcił i… nabierał rozpędu. Zapraszamy do poznania szczegółów naszej oferty.

Zapraszamy do kontaktu www.handelnakolach.pl

Biznes na kólkach a polskie prawo

Mała gastronomia od lat święci triumfy także w Polsce. Mobilne bary czy punkty proponujące zróżnicowaną ofertę gastronomiczną, cieszą się stałym zainteresowaniem klientów. Trend rodem ze świata amerykańskiego snu na dobre rozgościł się w Polsce. Idealna lokalizacja sprzedaży z przyczepy gastronomicznej to głównie centra dużych miast lub często odwiedzane ciągi komunikacyjne.

Co warto wiedzieć, myśląc o założeniu własnego biznesu na kółkach, analizując nierzadko trudne kwestie prawne?

Zalet kilka biznesu z sukcesem

Jak każdy rodzaj działalności, także ta związana ze sprzedażą mobilną, ma swoje zalety i wady. Myśląc o uruchomieniu własnej przyczepy gastronomicznej, skupmy się na głównych zaletach pomysłu. Priorytetem będzie oczywiście mobilność sprzedaży, połączona z możliwością dowolnej nieraz zmiany lokalizacji przyczepy. Tym samym możemy zmienić miejsce sprzedaży lub być zawsze tam, gdzie dzieje się coś ciekawego – szczególnie w sezonie letnim obfitującym w imprezy różnego rodzaju. Co ważne, przyczepa gastronomiczna nie powoduje także generowania dodatkowych kosztów i problemów związanych z zarządzaniem nieruchomością – nieżyczliwy sąsiad czy uciążliwe i wysokie opłaty za wynajem nie będą nas już interesowały.

Prawne aspekty działalności gastronomicznej na kółkach

Przed założeniem działalności w przyczepie gastronomicznej warto znać podstawy prawne, które nie tylko ułatwią start w branży, ale również sprawią, że z sukcesem uruchomimy własne przedsiębiorstwo mobilne. Istotna jest również znajomość zasad sanitarnych, pozwalających na uruchomienie sukcesywnej sprzedaży i uzyskanie stosownych pozwoleń.
Podstawą działalności w biznesie gastronomicznym, także na kółkach, jest lokalizacja. Warto wiedzieć więc, jakie możliwości dzierżawy określonego miejsca posiada dane miasto czy gmina, do kogo należy interesujący nas obszar i jakie nastawienie na współpracę ma osoba udzielająca zgody na dzierżawę. Możliwości nie ograniczają się tu bowiem do urzędu miasta, ale obejmują także osoby zarządzające wspólnotami mieszkaniowymi czy spółdzielniami.

Przyczepa gastronomiczna pod kontrolą

W Polsce od czasu wejścia do Unii Europejskiej, obowiązują przepisy sanitarne zawarte w Rozporządzeniu (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych. Wyjątkowo dokładnie warto przeanalizować zapisy uwzględnione w rozdziale III tego Rozporządzenia.

Przyczepa gastronomiczna w Rozporządzeniu utożsamiana jest z ruchomym punktem sprzedaży, tak więc musi być zarówno odpowiednio usytuowana, zaprojektowana, jak i skonstruowana oraz utrzymywana w należytej czystości i optymalnym stanie technicznym. Wszystko po to, by uniknąć ryzyka zanieczyszczenia wywołanego w szczególności przez zwierzęta i różnego rodzaju szkodniki.

Myśląc o wdrożeniu przepisów sanitarnych w życie, warto znać kilka podstawowych wytycznych zawartych w Rozporządzeniu.

Te regulują, co powinno zostać zapewnione w mobilnym punkcie sprzedaży:
-łatwa dostępność urządzeń do higieny personelu (m.in. mycia i suszenia rąk)
-łatwe do czyszczenia powierzchnie powinny być gładkie, zmywalne, odporne na korozję oraz wykonane z nietoksycznych materiałów
-warunki do czyszczenia i dezynfekcji narzędzi do pracy oraz urządzeń wykorzystywanych w procesie produkcji gastronomicznej
-właściwa ilość wody pitnej warunki do składowania i usuwania substancji niebezpiecznych, niejadalnych oraz odpadów płynnych, jak też stałych warunki do monitorowania warunków termicznych żywności  -warunki rozmieszczenia żywności zgodnie z zasadą braku ryzyka zanieczyszczenia

Tym, którzy chcieliby zgłębić wiedzę prawną dotyczącą usług gastronomicznych w wersji mobilnej, polecamy lekturę następujących rozporządzeń:

Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r., ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U.UE.L.02.31.1 z późn. zm.): „Podmioty działające na rynku spożywczym i pasz zapewniają, na wszystkich etapach produkcji, przetwarzania i dystrybucji w przedsiębiorstwach będących pod ich kontrolą, zgodność tej żywności lub pasz z wymogami prawa żywnościowego właściwymi dla ich działalności i kontrolowanie przestrzegania tych wymogów”, a także „główna odpowiedzialność za bezpieczeństwo żywności spoczywa na przedsiębiorstwie sektora spożywczego” (art. 1 ust. 1 lit. a Rozporządzenia (WE) 852/ 2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych – Dz. Urz. UE L139 z dnia 30.04.2004 r.).
Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U.UE.L.04.139.1 z późn. zm.).
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Z 2010 r. nr 136, poz. 914).
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. nr 106, poz. 730).

Znajomość prawa to nie wszystko

Myśląc o uruchomieniu działalności gastronomicznej w wersji mobilnej pamiętać należy także i o tym, że osoby pracujące za ladą w przyczepie gastronomicznej zobowiązane są do przedstawienia aktualnego orzeczenia lekarskiego i książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych. Brak przeciwwskazań do wykonywania pracy w kontakcie z żywnością jest bardzo istotny – niemal najważniejszy w pracy w branży gastronomicznej. Dokumenty te stanowią podstawę możliwości pracy i powinny być okazywane na żądanie organów urzędowej kontroli żywności. Starania o wyrobienie stosownych dokumentów należy rozpocząć już przed właściwym rozpoczęciem działalności.

Zapraszamy do kontaktu z naszą firmą, Handel na Kołach www.handelnakolach.pl

Jak wyposażyć przyczepę?

Rodzaj wyposażenia uzależniony od przeznaczenia – nieprzypadkowo

Wyposażając przyczepę gastronomiczną istotny także jest jej rodzaj czy przeznaczenie. Inaczej bowiem wyglądać będzie adaptacja przyczepy pod działalność związaną z produkcją lodów, inaczej z innego rodzaju działalnością gastronomiczną. W pierwszym przypadku niezbędne jest wyposażenie przyczepy w 3-komorowy zlew, gdzie w innych przypadkach stacja sanitarno-epidemiologiczna zaakceptuje obecność jedynie zlewu 2-komorowego.

Pieniądze szczęścia nie dają?

Możliwości wyposażenia przyczepy gastronomicznej może być bardzo wiele. Tu jednak warto odpowiedzieć sobie na pytanie: jakiego rodzaju koszta są w zasięgu naszych możliwości oraz jak duży wkład finansowy planujemy włożyć w początek własnej działalności gastronomicznej. Wielu przedsiębiorców bowiem na początek przygody z własnym biznesem, woli wyposażyć przyczepę w możliwie rozsądny i mało kosztowny sposób, by wraz z sukcesami przedsiębiorstwa, stopniowo doposażyć ją w bardziej komfortowe rozwiązania.

Niewielki budżet wystarczy na start

Oczywiście komuś mogłoby się wydawać, że kwota 2500 zł za kompleksowe wyposażenie zabudowy meblowej w przyczepie gastronomicznej jest marzeniem „ściętej głowy”. Nic bardziej mylnego. Realizacje których się podejmujemy dowodzą, że wszystko jest możliwe – wystarczy tylko racjonalny dobór materiałów, solidni wykonawcy i odrobina pomysłowości. Jak to możliwe? Przy zamówieniu mebli wyprodukowanych z płyty mdf oraz laminatów, koszt zakupu całej 3,5 metrowej przyczepy może zamknąć się już w kwocie 22 000 zł, włącznie z montażem instalacji elektrycznej.Czy koszt inwestycji nie jest atrakcyjną propozycją dla wszystkich tych, którzy zawsze marzyli o rozpoczęciu przygody z gastronomią?

W naszej ofercie wymagający klienci także znajdą coś dla siebie. Oferujemy przyczepy gastronomiczne w optymalnym wyposażeniu ze stali nierdzewnej – i choć koszt wyposażenia zdecydowanie wzrasta, klienci otrzymują dożywotnią gwarancję na użytkowanie mebli wykonanych z wyjątkowo wytrzymałej stali nierdzewnej właśnie.

Dla tych zaś, którzy chcieliby trafić w prawdziwy „złoty środek” wyposażenia własnej przyczepy na kółkach, mamy również trzecią możliwość. Dzięki współpracy z nami istnieje opcja wyposażenia przyczepy w blaty ze stali nierdzewnej, wykończone szafkami stworzonymi z płyty mdf. Opcja tego typu daje klientowi możliwość zastosowania rozwiązania z górnej półki (blaty) i półki niższej – zdecydowanie mniej kosztownych płyt mdf. Całość inwestycji i koszty wyposażenia wahać się będą w zależności od liczby szafek czy długości blatów oraz tego, czy planowana przez nas działalność ma być jedno- czy dwustronna oraz od tego, jaki rodzaj sprzedaży planujemy w przyczepie właśnie. Istotne pozostaje także to, w jaki sposób chcemy obsługiwać klienta – na stojąco, siedząco, bokiem, przodem – strategia i pomysł grają pierwsze skrzypce, a o tym warto rozmawiać z nikim innym, jak z nami. Tu warto pamiętać, że podstawą udanych negocjacji biznesowych jest dialog. W naszej firmie to priorytetowy element satysfakcjonującej i owocnej współpracy na linii klient – sprzedawca.

Profesjonalizm nie od dziś jest w cenie

Pełną, kompleksową wiedzę czerpać najlepiej z fachowego źródła – jako adres z cennymi informacjami branżowymi polecamy się serdecznie. W jednym miejscu, u nas właśnie, znaleźć można nie tylko wiedzę, ale również pełne możliwości wizualizacji określonych pomysłów. Nasi klienci, korzystając z usług doradczych firmy, otrzymują także wizualizację 3D wybranych możliwości – stąd też ich pomysł na biznes zyskuje nowy, całkiem realny kształt, a marzenia mogą oczekiwać rychłej realizacji. W zasięgu możliwości bowiem, właśnie z nami, realne jest niemal wszystko!

Zapraszamy do kontaktu z naszą firmą, Handel na Kołach www.handelnakolach.pl

Pomysł na biznes – franczyza #kurtosz

Jako pasjonaci kulinarnych eksperymentów i naród wyjątkowo otwarty na smakowanie, jesteśmy wyjątkowo łasi na przysmaki z kuchni międzynarodowej. #kurtosz

Ciekawość świata i pragnienie zaspokajania doznań naszych kubków smakowych sprawia, że z przyjemnością próbujemy nowości. Co ważne – coraz częściej interesuje nas smakowanie łatwo dostępne, a nie to, na które trzeba czekać w drogiej restauracji. I tu z zainteresowaniem klientów spotka się oferta dostępna w ciągach komunikacyjnych i znanych lokalizacjach w danych miastach. O czym mowa? O przyczepach gastronomicznych rzecz jasna, oferujących w sprzedaży specjały kuchni węgierskiej.

Pachną, smakują, niewiele kosztują

Image result for kurtosze

Ile razy podczas weekendowego spaceru z rodziną decydujemy się na zakup słodkiej przekąski? I to wcale nie muszą być tradycyjne gofry, których w ofercie każdego miasta znajdziemy wiele. My wychodzimy z propozycją niebanalną, ciekawą i bardzo smaczną.

W naszej ofercie wymagający klienci spragnieni kulinarnych nowości zjedzą przysmak, który przywędrował do Polski z Węgier. Mowa o kurtoszkołaczach. Ich bazę stanowi specjalnie przygotowane ciasto drożdżowe, a wypieki przyrządzić można w niemal dowolnych konfiguracjach – zarówno na słono, jak i na słodko. Bogactwo możliwości stanowi doskonałą bazę do sukcesywnie prowadzonej działalności gastronomicznej. Jakiej? O tym poniżej.

http://http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/w-cynamonie-czekoladzie-lub-ziolach-kurtoszkolacze,196564.html

Pomysł na biznes – franczyza

Profesjonalnie wyposażona przyczepa gastronomiczna z franczyzą na produkt gastronomiczny będący niszą na rynku branżowym to doskonały pomysł na start w biznesie. Innowacyjność inwestycji i niestandardowa propozycja gastronomiczna to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Tu nie można mówić o walce z konkurencją, gdyż jej zwyczajnie nie ma. Kurtoszkołacza w Polsce znaleźć można w niewielu miejscach, a sprzedaż prowadzona jest ogólnie od niedawna. Stąd też warto poznać szczegóły naszej oferty, w której oprócz dopuszczenia do sprzedaży oryginalnego przysmaku z Węgier zyskać można również możliwość sprzedaży lodów w różnorodnej postaci.

Sezonowość jest w cenie

Popyt na usługi gastronomiczne w sezonie wiosenno-letnim jest ogromny. Coraz więcej osób spędza czas poza domem, w popularnych miejscach danego miasta. Ludzie całymi rodzinami wybierają się na spacery czy spotkania towarzyskie, z myślą nie tylko o tym, by zjeść obiad poza domem, ale również by skorzystać z urozmaiconej oferty gastronomicznej dostępnej na rynku.

Popularność miejsc, w których szybko można kupić oryginalny przysmak w atrakcyjnej cenie, stale rośnie. Przyczepy gastronomiczne stają się miejscami kultowymi, które warto odwiedzać. Trend ten rośnie w siłę i zapewnia doskonałe możliwości prosperowania tym, którzy pragną spróbować swoich sił na rynku gastronomicznym. A czym jeszcze, oprócz kurtoszkołaczy, można zaskoczyć w propozycjach własnej oferty gastronomicznej?

Aby zaspokoić kubki smakowe klientów…

Franczyza w naszej firmie obejmuje możliwość sprzedaży nie tylko kurtoszkołaczy, ale również lodów. Te podawane mogą być zarówno w ciastku, jak i innych formach – wszystkie zaskoczą klientów w każdym wieku. Co ważne, skorzystanie z szerokiej oferty franczyzowej pozwala na prowadzenie działalności gastronomicznej przez cały sezon, a co za tym idzie – także na mnożenie zysków.

Dlaczego warto zaufać właśnie nam?

Czym nasza oferta różni się od podobnych firm na rynku? My naszym klientom oferujemy coś więcej, niż możliwość sprzedaży samych kurtoszkołaczy.

Doskonale wiemy, jak ważna jest wszechstronność oferty gastronomicznej, stąd też franszyzę poszerzamy o możliwość sprzedaży lodów tradycyjnych czy tak popularnych lodów włoskich.

Co ważne – przyczepy gastronomiczne dostępne u nas są już w pełni wyposażone w sprzęty gastronomiczne (także w specjalne piece) i dostosowane do wypieku kurtoszkołaczy właśnie.

Okazać się może więc, że wystarczy kupić taką przyczepę gastronomiczną, by już w najbliższym sezonie zaskoczyć wszystkich w mieście – i to zarówno turystów, jak i lokalnych mieszkańców.

Polecamy się! Właśnie z nami droga do udanego sukcesu usłana może być samymi sukcesami. Napisz do nas www.handelnakolach.pl 

Przyczepa rozłożona na części 1-sze…

Przyczepa gastronomiczna od strony technicznej

Zakup odpowiedniej przyczepy dedykowanej inwestycji w rozwój biznesu na kółkach nie może być przypadkowy. Rzetelna wiedza branżowa, fachowe doradztwo i możliwie jak najbardziej profesjonalne możliwości oferowane przez sprzęt gwarantują więcej, niż połowę sukcesu w branży gastronomicznej. A jest o co powalczyć!

Zacznijmy od osi

Dosyć duże gabaryty przyczepy gastronomicznej osadzone być powinny na nieinwazyjnej i maksymalnie bezpiecznej osi. Tu warto zaznaczyć, że wybór właściwej osi porównywalny jest do serca przyczepy. Jedynie rzetelna oś, optymalnie dopasowana do ciężaru sprzętu, pozwoli na całkowicie bezpieczne jego użytkowanie. A jak wybrać tę właściwą? Wystarczy wiedzieć, ile waży nasza przyczepa – przyjmijmy, że jej ciężar to 500 kg. Do tego doliczyć należy wagę wyposażenia przyczepy – mebli, zlewów i innych akcesoriów. Przy wyborze pojedynczej osi do 1200 kg, maksymalny ciężar przyczepy wraz z wyposażeniem nie może przekroczyć więc 1200 kg właśnie.

Oferowane w naszej firmie przyczepy wyposażone są w doskonałe osie firmy ALKO, stanowiące niezaprzeczalną gwarancję maksimum bezpieczeństwa.

Oś to nie wszystko

Gwarant bezpieczeństwa to jednak nie tylko solidna oś cenionego producenta. Wybierając przyczepę gastronomiczną warto spytać, czy jej rama jest ocynkowana oraz czy podpory stabilizujące wykonane są z materiałów najwyższej klasy. Zaznaczyć trzeba, że jedynie te najsolidniejsze podpory (sygnowane marką ALKO), nie tylko utrzymają cały ciężar przyczepy, ale również korzystnie wpłyną na jej stabilizację i zapewnią gwarancję nie wygięcia się całości konstrukcji

W jakiej sytuacji solidnie wykonane podpory sprawdzą się najlepiej?

Szczególnie wówczas, gdy przyczepa gastronomiczna zlokalizowana jest w jednym, stałym miejscu. To wtedy można odkręcić w niej koła i opuścić całość tak, by umieścić ciężar właściwy na podporach. Te zaś, umieszczone na odpowiedniej wysokości, pozwolą na dopasowanie wysokości okien podawczych do komfortowego użytkowania przez klientów.
Dlaczego zwracamy tak dużą uwagę na wybór właściwych podpór w przyczepie gastronomicznej? Nie bez powodu. Na rynku pełno jest produktów nie spełniających wymogów i stworzonych tak, że o wysokiej jakości wykonania można tylko pomarzyć. Naszym zdecydowanym faworytem są podpory produkowane przez ALKO – i te możemy polecić z czystym sumieniem. Ich wykonanie, materiały użyte do produkcji oraz sprawdzona i ceniona jakość sprawiają, że podpory wykorzystujemy także we własnej produkcji i wyposażaniu przyczep. Tu najwyższa klasa mówi sama za siebie.

Wybierając przyczepę gastronomiczną zwróćmy uwagę także na jeszcze jeden, ogromnie istotny komponent. Niech podłoga przyczepy będzie wykonana z materiału łatwego do mycia i antypoślizgowego – to wówczas zyskamy dostęp do przestrzeni w pełni bezpiecznej, sprzyjającej profesjonalnej obsłudze klienta i procesowi przygotowywania dań.

Środek prawdę Ci powie

Myśląc o zakupie przyczepy gastronomicznej nie możemy poszczycić się zazwyczaj wiedzą branżową. Nie wiemy, jakiego rodzaju meble warto wybrać do naszego biznesu na kółkach, nie orientujemy się w tym, co stanie się niezbędnym elementem wyposażenia naszej przyczepy. Nie znamy niuansów, wielość sprzętu przysporzyć może nam niejednokrotnie ból głowy. Dlaczego więc nie skorzystać z możliwości fachowego doradztwa i specjalistycznego wsparcia, oferowanego w naszej firmie www.mobileunit.eu ?

Doświadczenie i wiedza – to właśnie sprawia, że klienci ufają nam nie tylko podczas wyboru właściwej przyczepy, ale również w procesie jej wyposażenia. Gwarantem sukcesu, pełnej ergonomiczności i wygody użytkowania jest stosowna wiedza, którą posiadamy. Właśnie u nas poznać można tajniki optymalnego projektowania przestrzeni gastronomicznej w przyczepie, wyposażenia w meble, stoły robocze czy niezbędny sprzęt – ekspres do kawy, maszynę do lodów, frytkownice, opiekacze, gofrownice czy inne sprzęty. Tu nie chodzi tylko o ich rodzaj, ale równie ważne właściwe ustawienie – w procesie przygotowywania czy podawania potraw liczy się każdy centrymetr kwadratowy powierzchni i drogi gastronomiczne, które nie powinny stanowić wobec siebie wzajemnie jakichkolwiek przeszkód.

W razie pytań prosimy o kontakt; info@handelnakolach.pl

Przyczepa miarą sukcesu ! Na co zwrócić uwagę?

Przyczepa miarą sukcesu

Zainteresowanie gastronomią w Polsce nieustannie rośnie. Zaobserwować przy tym można również wzrost kompetencji i świadomości osób oferujących usługi gastronomiczne. Lepsza jakość, bardzo urozmaicony asortyment, a do tego także rosnąca świadomość potrzeb klientów przełożyć się mogą na sukces. Tym, którzy chcieliby założyć świetnie prosperujący biznes na kółkach podpowiemy, jaki wybór przyczep gastronomicznych obecnie znaleźć można na rynku.

Rozmiar ma znaczenie

W ofercie naszej firmy znaleźć można przyczepy w zróżnicowanej wielkości, kształtującej się od 2 metrów, do nawet 6 metrów długości. Ostateczny wybór gabarytów przyczepy pozostawiamy oczywiście klientowi, jednak warto wiedzieć, że najpopularniejszymi, uznawanymi za standardowe, pozostają przyczepy o długościach: 3 metrów, 3.5 metrów oraz 4 metrów.

Tym, którzy już teraz czują się zagubieni w możliwościach wielkościowych przyczep, polecamy te o najbardziej optymalnych wymiarach:

-3,5 m dlugości x 2,1 m x 2.3  lub 4 m dlugości x 2,1 m x 2.3

Dlaczego takie właśnie? Tu odpowiedź może być tylko jedna – zarówno 3,5 m, jak i 4 m długości przyczepy pozwolą na umieszczenie w niej wszystkich niezbędnych sprzętów do rozpoczęcia przygody z rynkiem gastronomicznym. Tu jednak nie bez znaczenia jest również lokalizacja. Już podczas zakupu powinniśmy wiedzieć, w jakim miejscu głównie stać ma nasza przyczepa – mając tę wiedzę będziemy mieć pewność, że zajmiemy odpowiednią dużą powierzchnię i będziemy mogli ją maksymalnie wykorzystać.

Myśląc o zakupie przyczepy gastronomicznej warto wiedzieć także, że zgodnie z przepisami zatwierdzonymi przez stacje sanitarno-epidemiologiczne, przyczepy w Polsce mają mieć przynajmniej 220 cm wysokości w środku, a ich wewnętrzne poszycie powinno posiadać jak najmniejszą liczbę załamań czy łączeń oraz nie posiadać nitów. I właśnie my, w oparciu o najnowocześniejsze technologie i wiedzę branżową, bazując na doświadczeniu, produkujemy przyczepy gastronomiczne techniką beznitową na bazie lekkiego laminatu, oferując naszym klientom dostęp do gładkiej i łatwej do utrzymania w pożądanej czystości, powierzchni.

Estetyka przyciąga

Planując zakup przyczepy gastronomicznej nie można zapomnieć i o jej wyglądzie. Co z tego bowiem, że będzie nowa, jeśli swoim designem nie przyciągnie zainteresowania klienta? Nowoczesne rozwiązania branżowe współcześnie pozwalają na stworzenie czegoś absolutnie unikatowego, w zupełności nie przypominającego przyczepy. W naszej firmie specjalizujemy się w tym właśnie, by uczynić ją maksymalnie atrakcyjną dla oka. Nasze przyczepy mają zabudowane koła, które nie są widoczne dla klientów. Równie efektownie prezentują się ich dachy, w całości zabudowane, przypominające swoim wyglądem attykę. Co ważne, nasi klienci współpracując z nami mają także możliwość zamówienia specjalnej folii, którą przyczepa zostanie obklejona w całości. Co to oznacza? Budowanie marki i jej potęgi możliwe będzie więc na każdym centymetrze kwadratowym powierzchni, a przyczepa sama w sobie będzie doskonałą, pełnowymiarową powierzchnią reklamową.

Okno podawcze wizytówką przyczepy

Na popularność i sukces przyczepy gastronomicznej składa się wiele czynników. Wśród nich jednym z najważniejszych pozostaje właściwie wyeksponowane okno podawcze, stanowiące 90 % sukcesu biznesowego. Jakie powinno być to idealne? Oczywiście możliwie jak największe – najlepiej na całą długość przyczepy. Tak, by klient zainteresowany ofertą zakupu mógł w pełni uczestniczyć w procesie przygotowywania dania i wiedzieć, że zostanie obsłużony na najwyższym poziomie przy użyciu najwyższej klasy produktów spożywczych i pełni profesjonalizmu osoby sprzedającej. Tu podkreślić należy, że sprzedaż usług gastronomicznych zaczyna się już w momencie, gdy klient trafi do kolejki oczekujących na realizację zamówienia.

Przyczepa atrakcyjna dla klienta

Z myślą o otwarciu biznesu gastronomicznego na kółkach, gruntownej analizie warto poddać miejsce, gdzie staniemy z naszymi usługami. Ważne, by w ciągu komunikacyjnym pojawiało się wiele osób i ruch ten był spory niezależnie od pory dnia. Przyczepa gastronomiczna nie musi być standardowa – zainteresować się też można przyczepami wyposażonymi w dodatkową klapę boczną. Tam właśnie mogłoby być odbierane zamówienie złożone przy klapie przedniej. Możliwości jest wiele, w ofercie znaleźć można także przyczepy z 3, a nawet 4 klapami – wystarczy o nie zapytać, opowiedzieć o własnej wizji, a wszystko dostosujemy do indywidualnych potrzeb. Bo u nas, tak jak u przedsiębiorców prowadzących biznes w przyczepach gastronomicznych – NAJWAŻNIEJSZY jest KLIENT.

Street Food w Polsce dawniej a obecnie

Sztuka jedzenia poza domem na stałe gości w życiu coraz większej ilości ludzi. I o ile jeszcze kilka, czy kilkanaście lat temu, spożywanie posiłków poza domem było raczej zbędnym luksusem, dziś sztuka ta przeradza się w swego rodzaju kulturę i nie musi wcale decydować o tym, że ktoś nie posiada zdolności kulinarnych.

Festiwale Street Food na mapie Polski – kiedyś, a obecnie

Lata 90-te w Polsce to czas bazarów, kwitnącego handlu ulicznego i uznawanych dziś za szpecące budek gastronomicznych niekoniecznie na kółkach. To zamawiając w nich właśnie przegryźć można było szybko coś ciepłego nie dbając zupełnie o jakość posiłku. Wówczas liczyła się przede wszystkim szybkość zaspokojenia głodu.
Dziś eleganckie przyczepy gastronomiczne stają się prawdziwą chlubą właścicieli i miast, w których się pojawiają. Co ważne, prezentują sobą wysoką jakość –podawane z nich posiłki są nie tylko smaczne i zdrowe, ale również przyrządzane z dbałością o najwyższą jakość obsługi gastronomicznej. Oznacza to tyle, że właśnie w takiej przyczepie skompletować dziś można prawdziwie profesjonalny wystrój, którego nie powstydziłaby się najlepsza restauracja w Polsce.
W wielu miastach i miejscowościach organizuje się specjalne eventy i wydarzenia oraz akcje promocyjne, powiązane także z akcjami marketingowymi. Głównym celem tego rodzaju działalności jest promowanie nie tylko określonych miejsc, ale również nowej i cieszącej się dużym uznaniem kultury jedzenia z mobilnych restauracji. Współcześnie bowiem w mobilności zaklęty jest przepis na sukces.

Pomysł na biznes? Na kółkach!

Gastronomia w Polsce utożsamiana jest z branżą cieszącą się nieustającą popularnością. Dziś możliwość zaistnienia na kulinarnej mapie danego miasta ma niemal każdy odważny – wystarczy fajny pomysł, wybór odpowiedniej przyczepy gastronomicznej czy kiosku oraz odrobina szczęścia. Bo to przydaje się w każdej dziedzinie życia.

I choć niektórzy twierdzą, że ich podstawowym i głównym ograniczeniem w realizacji marzeń są fundusze, mamy dobrą wiadomość. Koszt zakupu profesjonalnej, nowoczesnej i w pełni odpowiadającej aktualnym standardom przyczepy gastronomicznej zaczyna się już od 15 – 20 tysięcy złotych. Tym samym z całą pewnością stwierdzić można, że niskie koszta rozpoczęcia działalności działać mogą jedynie na korzyść przedsiębiorcy.

Zróżnicowany asortyment wedle upodobań

Tym, którzy wciąż nie potrafią przekonać się do zainwestowania w przyczepę gastronomiczną chcemy przekazać, że biznes prowadzony na kółkach wcale nie wiąże się tylko ze sprzedażą kultowych kebabów, frytek czy hamburgerów. Dziś dużą popularnością cieszą się rozmaitych rodzajów lody, gofry czy słodkie przekąski (im bardziej oryginalne i nietypowe, tym lepiej) czy specjały mało znanej lub wyjątkowo cenionej kuchni. Stąd też przedsiębiorca może indywidualnie zdecydować, czy wybierze coś bardzo oryginalnego i tym samym umiejętnie zainwestuje w niszę rynkową, czy wybierze coś popularnego, ale tradycyjne receptury wzbogaci o jakiś niepowtarzalny dodatek.

Korzyści z biznesu gastronomicznego płynące

Rozważając zakup przyczepy gastronomicznej i myśląc o tym, by właśnie z tego rodzaju przestrzenią sprzedażową związać swoją przyszłość zawodową, warto zwrócić uwagę na to, że zakup mobilnej firmy gastronomicznej nie wiąże się z horrendalnie drogim zakupem lokalu usługowego czy też nie ogranicza nas jedynie do jednego adresu. Nie dość więc, że nie ma konieczności zaciągania kredytu, jak też nie ma obowiązku regularnego opłacania długoterminowego czynszu, nasz biznes już na samym starcie skazany jest niemal na sukces.
Co ważne, ograniczenia kosztów związanych z wyposażeniem lokalu również są duże – przyszły przedsiębiorca nie ma obowiązku zakupu stolików, krzeseł, odpowiedniego ich rozmieszczania według planu zaakceptowanego przez Stację Sanitarno-Epidemiologiczną.
Wielość możliwości biznesowych stoi przed przedsiębiorcą otworem – wystarczy tylko podjąć choć jeden krok, by zaufać szczęściu i stworzyć własne miejsce pracy – na kółkach oczywiście!